Cele sfinte

Publicat de Dmndash , vineri, 23 decembrie 2011 00:08

In acea zi, in mod special, pacientii aratau cam rau. Foarte rau. Cu lumanarea aprinsa la cap de...rau. Ne frecam toti prin saloane, agitati, fluturand stetoscoapele si mapele, de ajuns sa aratam interesati din exterior. Ne era somn, ne era sila, iar pacientii erau complet intelegatori, insistand foarte simtit sa nu deschidem niciun geam. Ce dom'le sa tragem curent? Tule mama lor de studenti cu tineretea lor, las' ca o sa vada ei....
Pacientul meu, ca aproape intotdeauna, era necooperant. Desi era mai galben decat o vesta reflectorizanta si avea 10 kile (probabil) de lichid de ascita in burta, la intrebarea fatidica "Consumati sau ati consumat alcool?" raspunsul a venit standart "Asa un paharel...dupa masa...ca romanu" (moment in care studentu trece cuminte in foaie "consumator cronic de etanol" si trece la urmatoarea intrebare")
Se face liniste in salon. Intra el. Trimisu lu' cel de sus, man in black "sfant". Daca noua ne era somn si aratam sictiriti, apai el era ambasadorul nostru. Si-a tarat cumva picioarele prin salon, reusind sa nu se impiedice in sutana, se apropie de patul vis-a-vis de a meu, tranteste prosopu aurit pe un pacient si declara mai flegmatic decat un cocalar la agatat "Ia zi tataie nu crezi ca e timpul de o spovedanie asa? Sa-i spui lu dumnezeu cu ce-ai pacatuit?"
"Tataie" bulucise ochii speriat, prinzandu-se ca asta trebuie sa fie ultima statie si incepe haotic sa banguie ceva. Preotul, om sfant si simtit cum trebuie sa fi fost, l-a ascultat cu foarte mare atentie...timp de vreun minut pana i-a sunat telefonul "AAAAAAAAAAAAAAAAAALO DA! nu nu nu pot acum...daaaaaaaaaaaaaa..uite in spital pe la pacienti....daaaaaaaaaaaaaaa *ha ha ha* ...."
.............
"Ce alcool preferati sa consumati? Bere? Tarie? Vin? Fumator?"

0 Response to "Cele sfinte"

Trimiteți un comentariu